Origineel & onmeunig lekker
De historie van de bagel
In 1683 werd Wenen aangevallen door de Turken. De Polen kwamen de bevolking te hulp en zo werd de stad gered uit de handen van de Turken. Uit dankbaarheid bakte een lokale, Joodse bakker een speciaal brood voor de koning van Polen. Omdat deze vorst een paardrijder was, werd het brood gebakken in de vorm van een stijgbeugel (het Oostenrijks-Duitse woord voor een stijgbeugel is “bügel”).
Toen de bagel aan populariteit won in Polen, werd aan Poolse vrouwen die bevallen waren, een “beygel” geschonken. Moeders gebruikten het broodje ook als voedzame tandenringen die de oudere baby’s gemakkelijk konden vastpakken.
Rijkelijk belegd, dagvers en ‘as pretty as a picture’
De bagels van STOET zijn behalve vullend ook plaatjes om te zien. Een welkome bijkomstigheid voor een speciale gebeurtenis als een babyshower.
Let op: omdat alle ingrediënten dagvers zijn | voor 16:00 uur besteld = morgen op tafel
